Vinkkejä! Uutta materiaalia globaalikasvatukseen!

”Mikä on sinun leimasi? Miten määrittelet itsesi? Tai jonkun toisen?Väestöliitto julkaisi maanantaina nuorille suunnatun virtuaalilehti LEIMAn.
Lehti sekoittaa seksuaali- ja globaalikasvatusta Väestöliiton teemoista, seksuaalioikeuksista käsin.Lue ja tutustu uuteen tapaan lähestyä globaalia vastuuta, kumppanuutta ja inhimillisyyden ymmärtämistä!” Väestöliitto
Leima osoitteessa: www.vaestoliitto.fi/leima

”Erilaiset päivät – lasten arkea Nepalissa: globaalikasvatusvideo ja oppimateriaali

”Suurin toiveeni on, että saisin olla perheeni ja ystävieni kanssa ja käydä taas koulussa”, kertoo 12-vuotias kotitaloustyöntekijä Sarala.
Interpedia on tuottanut tänä syksynä Nepalissa kuvatun Erilaiset päivät -lyhytfilmin, joka kertoo kahden 12-vuotiaan nepalilaislapsen arkipäivästä. Sarala työskentelee katmandulaisessa perheessä kotiapulaisena kaukana maaseudulla asuvasta perheestään. Bikash taas asuu perheensä kanssa vuoristoisella maaseudulla ja käy koulua. Video on nähtävissä YouTubessa suomeksi https://www.youtube.com/watch?v=WjVhxevhmM0 ja ruotsiksi https://www.youtube.com/watch?v=_u1vfwM1bmI . Videon kesto on noin 10 minuuttia.
Videon rinnalle on tuotettu alakouluikäisille suunnattu toiminnallisista harjoituksista koostuva oppimateriaali, joilla voidaan työstää lapsen kehitystasolle sopivalla tavalla videosta nousevia ajatuksia. Oppimateriaalin avulla opettajat tai ohjaajat voivat koostaa työpajan, jonka aluksi katsotaan Erilaiset päivät – video (n.10min) ja sen jälkeen materiaalivihkosta voidaan valita ryhmälle sopivat harjoitukset.
Video sekä oppimateriaali löytyvät sekä suomeksi http://www.interpedia.fi/globaalikasvatus  että ruotsiksi http://www.interpedia.fi/sv/globalfostran ja ne ovat vapaasti käytettävissä globaalikasvatustarkoitukseen.  Oppimateriaali ja video on tuotettu ulkoasiainministeriön viestintä- ja globaalikasvatustuella.” Interpedia

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s