YK ja maailman tila -tietokilpailu 9.-luokkalaisille
YK täyttää tänä vuonna 70 vuotta. YK-liitto järjestää kaikille Suomen 9.-luokkalaisille tietokilpailun juhlavuoden kunniaksi. Kilpailu on osa kouluille suunnattua YK ja maailman tila -kampanjaa.

Ilmoittautuminen on nyt avoinna 6.1.–6.2.2015 osoitteessa http://www.ykliitto.fi/yk70v.

Opettaja ilmoittaa kilpailuun osallistuvat luokat. Ilmoittautuessa valitaan toinen kilpailupäivistä 6.3. tai 13.3. Aikaa vastaamiseen menee yhden oppitunnin verran. Ensimmäisen vaiheen parhaat YK-tietäjät pääsevät osallistumaan kilpailun toiseen vaiheeseen huhtikuussa. Voittajat palkitaan toukokuussa järjestettävässä palkintotilaisuudessa. Kilpailu toteutetaan myös ruotsiksi.

YK-tietokilpailun teemat rakentuvat YK:n toiminnan, kestävän kehityksen, ihmisoikeuksien ja tulevaisuuden kehityshaasteiden ympärille. Tietokilpailun tarkoituksena ei ole testata numeroita tai vuosilukuja vaan kannustaa ja innostaa nuoria pohtimaan globaalin maailman nykytilaa eri näkökulmista.

Kilpailuteemoihin voi tutustua ennalta tekemällä testikilpailun, pelaamalla PALLONKUTISTAJAT-visaa ja tutustumalla YK ja maailman tila -sivustoon ja tehtäviin osoitteessa http://www.ykliitto.fi/yk70v. Sivuillamme voi ilmoittautua myös YK-kouluksi.

Kilpailuteemojen jatkotyöstöä varten on tuotettu virikemateriaalia ja aineistoa voi käyttää osana eri aineiden opetusta myös muiden kuin kilpailuun osallistuvien luokkien kanssa.

Kilpailun suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Suomen YK-liitto yhdessä yhteistyökumppaneidensa BMOL:in ja OAJ:n kanssa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s