Ryhmän kanssa leffaan tai Ilmari-vierailija luokkaan!

Elokuviin luokan kanssa! Kevään Koulukino-näytöksissä ovat globaalikasvatus-teemat vahvasti mukana. Tässä esimerkkejä pirkanmaalaisille Niagaran näytöksistä. Koulukino-näytöksen voi tilata myös muilla paikkakunnilla. Opelle maksuton, oppilaalle 5e.

Yläkoulu ja lukio:
Sami Laitinen: MUUTOKSII
(Suomi 2014) 88 min -K12- 5€
Herttoniemeläiset Antti (12) ja Muhis (12) ovat parhaita kavereita. Muhiksen perhe on kotoisin Somaliasta. Poikien ystävyys joutuu koetukselle, kun tapahtuu jotain järkyttävää. Yhteisen salaisuuden äärellä Antti ja Muhis vannovat ikuista ystävyyttä. Tapahtumat kiristävät entisestään skinien ja somalien jo tulenarkoja välejä…

Timo Peltokangas: AUTOLLA NEPALIIN
(Suomi 2014) 102 min -S- 5€
Juholla on unelma oikeudenmukaisemmasta maailmasta. Tehdessään töitä Aasiassa erityisesti kastittomien huonot olot Nepalissa ovat jääneet hänen mieleensä. Juho haluaa löytää tavan auttaa heitä. Unelmasta kasvaa suurempi, kun Juhon ystävät liittyvät mukaan projektiin ja he lähtevät pakettiautolla matkalle Nepaliin tavoitteenaan saada huomiota kastittomien oloille ja erityisesti paikalliselle naisten turvakodille.

Alakoulu:
Paul King: PADDINGTON
(UK 2014) 95 min -K7/4- 5€ (dubattu ja originaaliversio)
Marmeladivoileipiä rakastava karhuherra päätyy Paddingtonin juna-asemalle, kaulassaan lappu: ”Huolehtikaa tästä karhusta. Kiitos.”. Ystävällinen Brownin perhe nimeää karhun Paddingtoniksi ja antaa sille tilapäisen kodin.. Elokuva käsittelee maahanmuuttoa aidosti ja valloittavasti.
Lisätietoja ja varaukset: www.elokuvakeskus.fi/niagara, muilla paikkakunnilla ks. Koulukinon nettisivut

Kestävää kehitystä, ilmastonmuutosta osallistavasti yläkoululaisille:

Tulevaisuus ei tapahdu – se tehdään! Ilmari-kouluvierailulla matkataan 15-vuotiaan Vennin mukana tutustumassa ilmastonmuutoksen ratkaisuihin Nigeriassa, Brasiliassa ja Suomessa. Matkan aikana keskustellaan siitä, millainen onnellinen tulevaisuus voisi olla, miten maailmaa voidaan muuttaa, ja miten nuoret voivat olla mukana ratkaisemassa ilmastonmuutosta. Yläkouluille suunnattu Nuorten akatemian Ilmari-vierailu kestää 75-90 minuuttia.
Vierailualueet: pääkaupunkiseutu, Turku, Tampere, Lahti, Jyväskylä, Kuopio, Joensuu, Oulu, Rovaniemi, Seinäjoki (50 km säteellä)

Lue lisää ja tilaa vierailu: http://www.nuortenakatemia.fi/fi/hankkeet/ilmari/

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s