Ideoita maailman rauhan päivän viettoon lukioille ja yläkouluille 21.9.15

Yläkoulu/toinen aste:

Tästä pääset Prezi esitykseen, joka sisältää rauhankasvattaja Helena Kekkosen rakkaita runoja. Kirjoittakaa omat rauhanrunot tai ajatukset! Löydät tästä lisää tietoa Helena Kekkosesta.

Katselkaa ”The Day after Peace” elokuva 32 min. (engl.)
Kirjoittakaa rauhasta esim. itse rakentamaanne ”Rauhan puuhun”: Mitä rauha tarkoittaa?, Mitä rauhasta seuraa?, Miten rauha voidaan saada aikaiseksi? omia ajatuksiani rauhasta, runo rauhasta, laulu rauhasta….

TAI

Katsokaa Power Point ”Rauhantekijät” . Etsikää pareittain tai ryhmissä lisää tietoa esimerkiksi Wikipediasta tai ihmisoikeudet.net -sivustolta.

TAI

Katsokaa Power Point ”Kyyhkynen ja oliivipuunlehvä tai ”Rauhanmerkki”.
Tässä Turun Puolalan yläkoulun 1.digitarina rauhanmerkeistä ja 2.digitarina rauhanmerkeistä

Voitte vaihtoehtoisesti katsoa myös ”Thoughts about Peace” (engl.)

Tehkää kuvataidetyö/luonnonmateriaalityö/digitarina tms. ideoiden pohjalta tai tehkää vieruskaverisi tai ryhmäsi kanssa lista rauhan tunnusmerkeistä.

Tehkää yhteinen ympäristötaideteos esimerkiksi jättimäinen rauhanmerkki, johon jokainen asettaa oman kivensä, rauhanlintunsa tai muun rauhan merkkinsä. Tilaisuudessa voidaan esittää aiemmin viikolla kirjoitettuja juttuja tai muuta rauhan asiaa.

Lisävinkkejä päivän viettoon:

Jeremy Gilley on näyttelijä, josta tuli myös filmintekijä. 1990-luvun lopussa hän heräsi pohtimaan ihmisyyden ja rauhan kysymyksiä ja päätti perehtyä teemaan tavoitteenaan luoda dokumentti siitä, kuinka hän aloittaisi kampanjan maailman rauhanpäivän aikaansaamiseksi. Tuona päivänä väkivalta ja sota taukoaisivat.

1999 Jeremy perusti rauhanjärjestön ja 2001 hänen vaivansa palkittiin kun YK:n jäsenvaltiot yksimielisesti päättivät perustaa maailman esimmäisen rauhanpäivän, päivän ilman sotaa ja väkivaltaa. Päiväksi valittiin 21.9.

Varhaiskasvatuksen ja alakoulun vinkkejä löydät täältä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s