Riittääkö virtaa?-kouluvierailu 5.-9.-luokkalaisille

Keskeinen osa WWF:n ympäristökasvatustyötä ovat WWF:n kouluttamien lähettiläiden tekemät kouluvierailut. Koulukiertueen teema ja kohderyhmä vaihtuvat lukuvuosittain ja vierailut ovat kouluille maksuttomia. Koulukiertue tavoittaa vuosittain yli 10 000 oppilasta. Kuluvana lukuvuonna kohderyhmänä ovat 5.-9.-luokkalaiset.
Energia-aiheinen oppitunti ohjaa vastuullisuuteen

WWF-lähettiläät vierailevat lukuvuoden 2015-2016 aikana kouluissa ”Riittääkö virtaa?” -kiertueella. Kiertue tuo esille energiantuotannon ja -kulutuksen ympäristövaikutuksia ja kannustaa oppilaita toimimaan arjessa energiaa säästäen. Tavoitteena on tuoda energiansäästö luontevaksi osaksi oppilaiden elämää. Oppituntien viesti on rohkaiseva: kestävät energiaratkaisut ovat jo nykypäivää ja jokaisella meistä on mahdollisuus toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Oppitunti on suunniteltu 5.-9. -luokkien opetukseen sopivaksi ja se toteutetaan ikäryhmä huomioiden.

Lähettilään pitämä oppitunti sisältää monipuolisen tietopaketin Power Point -esityksen muodossa sekä tietosisältöä tukevan toiminnallisen osuuden. Oppitunnin kesto on 45 tai 75min koulun lukujärjestyksen mukaisesti. Oppitunti on tarkoitettu pidettäväksi yhdelle oppilasryhmälle kerrallaan (max 32 oppilasta), mieluiten usealle ryhmälle yhden vierailun aikana.
Oppitunti soveltuu useisiin oppiaineisiin

Tunnilla käsitellään kestävää energiantuotantoa ja -kulutusta, ilmastonmuutosta, luonnon monimuotoisuutta sekä oppilaiden omia mahdollisuuksia toimia maailman parhaaksi. Oppitunti sopii esimerkiksi biologian, maantiedon ja fysiikan opetukseen sekä Vastuu ympäristöstä –aihekokonaisuuden toteutukseen.

Kouluilla, joissa WWF-lähettiläs vierailee kiertueen aikana, on mahdollisuus ottaa maksutta käyttöön WWF:n yhteistyökumppani Schneider Electricin kehittämä LEARNergy-oppimispeli. Kuulet tästä mahdollisuudesta lisää lähettiläältä. Tutustu LEARNergy-peliin Schneider Electricin sivustolla.
Lisätietoja:
http://wwf.fi/vaikuta-kanssamme/ymparistokasvatus/kouluvierailut/

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s