TAMPEREEN ELOKUVAJUHLILLA KOHDATAAN TODELLISUUS IHMISKAUPPAA JA MAAHANMUUTTOA KÄSITTELEVIEN NÄYTÖSTEN ÄÄRELLÄ

Tampereen 46. kansainvälisiä lyhytelokuvajuhlia vietetään 9.–13.3.2016.
Festivaalilla nousevat pintaan ajankohtaiset ja ajatuksia herättävät aiheet. Useassa näytöksessä käsitellään maahanmuuttoa, ja ohjelmistossa valaistaan myös ihmiskaupan nykytilaa.

Kansainvälinen kilpailu 4: Muukalaiset tarttuu siirtolaisuuden teemoihin seitsemän elokuvan voimin. Mukana on muun muassa pysäyttävä lyhytdokumentti 9 Days – From My Window in Aleppo, joka näyttää autenttista kuvamateriaalia Syyrian traagisista tapahtumista.

Festivaalilla maailmanensi-iltansa saava Tuntematon pakolainen on pitkä dokumentti, joka syntyi suomalaisiranilaisen Ali Jahangirin halusta itse kokea pakolaisten Euroopassa kohtaama todellisuus. Kanssamatkaajana ja elokuvan ohjaajana toimii Tampereella moninkertaisesti palkittu Hamy Ramezan.

Kilpasarjojen ulkopuolella Törmäys todellisuuteen -näytös tarkastelee maahanmuuttoa eri näkökulmista. Myös tämän vuoden Mental Nord -näytös kantaa kortensa kekoon pohjoismaisilla maahanmuuttoaiheisilla elokuvilla.

Ihmiskauppa nostetaan pöydälle kahdessa näytöksessä. Ihmiskauppa:
Unchosen on kooste englantilaisen Unchosen-organisaation järjestämään elokuvakilpailuun osallistuneista elokuvista. Organisaation ideana on elokuvataiteen kautta rikkoa haitallisia stereotypioita ja nousta riiston hyväksymistä vastaan. Ihmiskauppa: TFF on Tampereen elokuvajuhlien itse koostama näytös samasta aiheesta. Kokonaisuuden täydentää aihetta taustoittava, kaikille avoin keskustelutilaisuus.

Kansainvälinen kilpailu 4: Muukalaiset
To 10.3. klo 20, Plevna 2 / La 12.3. klo 12, Plevna 5

Kotimainen kilpailu 5: Tuntematon pakolainen To 10.3. klo 18, Plevna 2

Törmäys todellisuuteen:
To 10.3. klo 12, Plevna 4 / La 12.3. klo 12, Pakkahuone

Mental Nord:
To 10.3. klo 10, Plevna 6 / La 12.3. klo 18, Pakkahuone

Ihmiskauppa: Unchosen
Ke 9.3. klo 12, Plevna 2 / La 12.3. klo 20, Plevna 6

Ihmiskauppa: TFF
To 10.3. klo 18, Plevna 6 / Pe 11.3. klo 14, Niagara

Ihmiskauppa-keskustelu

Keskiviikko 9.3. klo 14–16, Työväenmuseo Werstaan auditorio

Paikalla ovat Unchosen-organisaation edustaja Melissa Blackburn, elokuvaohjaajat Tim Keeling ja Payal Sethi ja SAK:n ihmiskauppavastaava Anu-Tuija Lehto. Keskustelun vetää Inkeri Mellanen Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmästä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Oheisnäytös: Minä ja pakolainen
To 10.3. klo 17, Työväenmuseo Werstaan auditorio

Minä ja pakolainen -sarjan lyhytelokuvat syntyivät ohjaaja ja tuottaja Rostislav Aallon aloitteesta, reagoimaan äkillisesti kasvaneeseen turvapaikanhakijoiden määrään ja sen myötä käsistä lähteneeseen vihapuheeseen. Minä ja pakolainen -ryhmän jäsenet haluavat elokuvillaan antaa kasvot turvapaikanhakijoille ja esitellä heidät sellaisina kuin he ovat – ihmisinä. Näytökseen on vapaa pääsy.

Muu ohjelmisto, info ja lipunmyynti

Tampereen 46. kansainvälisten lyhytelokuvajuhlien ohjelmistossa on yhteensä 142 näytöstä, joiden lisäksi järjestetään keskustelutilaisuuksia, oheisnäytöksiä, taidenäyttelyitä sekä klubi-iltoja. Festivaalin koko tarjontaan voi tutustua internetsivuillamme osoitteessa www.tamperefilmfestival.fi Tietoa lipunmyynnistä löytyy osoitteesta www.tamperefilmfestival.fi/liput-ja-hinnat/

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s