Rauhankoulun globaalikasvatuksen työpajat

Monipuolisin työtavoin ja tarinallisuuden keinoin pidettävät Rauhankoulun kouluvierailut on suunnattu peruskoulun 4.– 9. luokille ja toisen asteen opiskelijoille. Toiminta on kouluille maksutonta.

Kevätkaudella 2023 työpajojen sisällöksi voi valita esimerkiksi Kenian, Etelä-Sudanin tai Sambian tilanteesta kertovan draamatarinan. Tositapahtumiin pohjautuvien tarinoiden kautta käsitellään ajankohtaisia rauhan ja kestävän kehityksen kysymyksiä sekä Agenda 2030 – kestävän kehityksen sosiaalista ulottuvuutta.

Tarinallisuuden ja osallistavien menetelmien avulla harjoitellaan maailmankansalaisen taitoja, kuten erilaisten näkökulmien ottamista, toisen asemaan asettumista ja vaikuttamisen taitoja. Työpajoissa pohditaan, mitä voimme tehdä kestävän kehityksen ja rauhan puolesta. Globaalihaasteiden taustalla olevia juurisyitä ja syy-seuraussuhteita tarkastellaan ikätasoisesti.

Rauhankoulun työpajat tukevat opetussuunnitelmien mukaista globaalikasvatusta ja laaja-alaista osaamista. Sisällön painotuksia on mahdollista muokata opettajan toiveiden mukaan. 

Lähiopetuksena tarjoamme globaalikasvatuksen kokonaisuutta, joka muodostuu yleensä kahdesta työpajasta (kesto 90 min/ paja) sekä ennakkotehtävästä. Lähiopetuksessa sovellamme matalan kynnyksen draama- ja osallistavia menetelmiä.

Kouluvierailut etäyhteyksin

Työpajoja on tarjolla etäyhteyksin ympäri Suomen. Oppilaat voivat olla lähiopetuksessa luokkatilassa ja Rauhankoulun ohjaajat ovat etäsovellusten välityksellä yhteydessä luokkaan. Työpajoissa käytetään monipuolisia, osallistavia työtapoja.

Etäyhteyksin työpajan kesto on yleensä kaksi oppituntia (kaksoistunti, 90 min). Lukion etäpaja voidaan tarvittaessa tiivistää 75 minuuttiin. Saatavilla on myös pidempiä globaalikasvatuksen kokonaisuuksia.

Rauhankoulun varaukset

Varauksen voi tehdä myös sähköpostitse kouluvierailut@rauhanliitto.fi tai puhelimitse 044 434 1224 / Annika Laattala

 Lisää tietoa Rauhankoulun nettisivuilla

https://rauhanliitto.fi/rauhankoulu/ajankohtaista/opettaja-varaa-globaalikasvatuksen-tyopajat-kevaalle-2023

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s