Tampereen seudun Maailmankoulun koulutuksia syyslukukaudelle 2018

Aurinkoista lukuvuoden alkua globaalikasvattajat! On taas aika laittaa hihat heilumaan ja järjestää lukukauden globaalikasvatusasiat kuntoon. Apunanne ovat Maailmankoulun koulutukset ja asiantuntijat.

1.    Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman päivitys: Tarvitsetteko tukea miettiessänne mitä ovat oman yksikkömme käytännön toimet suunnitelman tavoitteiden saattamiseksi arkeen? Paikalle voi kutsua yhteisön, ryhmän tai tiimin tueksi MK:n opettajan miettimään näitä kysymyksiä kanssanne.
2.    Kestävä tulevaisuus ja globaalikasvatus teidän työnne arjessa; miten esim. lapsen oikeudet, kestävä kehitys tai kielitietoisuus voivat olla osa kaikkea tekemistä ja oppimista. MK:n opettaja kertoo työyhteisölle tai pienemmällekin ryhmälle tietoiskunomaisesti tai toiminnallisin menetelmin pidempi muotoisesti miten helposti jalkauttaa kestävän tulevaisuuden eri teemat juuri teidän yksikköönne.
3.    Mitä Maailmankoulu käytännössä tarkoittaa ja tarjoaa Tampereen seudun kasvattajille ja opettajille? Päiväkodin tai koulun kokoukseen tai muuhun koulutukseen voi tilata MK:n opettajan kertomaan Maailmankoulun maksuttomista ohjaus-, koulutus- ja materiaalipalveluista sekä halutessa tarkemmin myös esim. matkalaukkujen materiaalien käytöstä käytännössä.

4.    Esiopetuksen ja alakoulun henkilöstölle suunnattu ”Monenlaisten lasten Suomi” -koulutus toteutetaanti 9.10.2018 klo 13-16 Tampereen Monitoimitalolla. Sisältöinä mm. yhdenvertaisuus, vaikuttaminen ja kielillä leikittely (kielet ja murteet). Koulutuksessa tutustutaan saman nimiseen MK:n materiaalikokonaisuuteen. Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä.

 

5. Syksyn koulutuksia Monitoimitalolla kannattaa seurata koulutuskalenteri Eeventistä.

 

Lisäksi: ”Runoralli – The Rhythm of Rhymes” Osallistukaa kirjoittamalla ryhmän tai ryhmien kanssa jatkoa teemamme aloittavalle runolle omalla itsenäisellä tavallanne. Aiheena on kaiken kattava ystävyys ilman rajoja. Myös muita kieliä ja murteita voi vapaasti käyttää sanoilla leikkimisessä. Tyylilaji on myös vapaa, kunhan siitä jää muisto tähän runojatkumoon. Runot palautetaan lähettäjälle kevättalvella 2019 ja niistä kootaan näyttely Tampereen Hervannan kirjastoon loppukeväällä 2019. Runoralli on avoin kaikille lapsi- ja oppilasryhmille varhaiskasvatuksesta lukioon asti. Alkurunon ja lisätietoja saat sähköpostitse: tarja.laaperi (at) tampere.fi. Tervetuloa mukaan runoilemaan!

Lisätietoja: maailmankoulu (at) tampere.fi

Ps. Alakoulun ja varhaiskasvatuksen matkalaukut ovat lainattavissa!

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s